Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Перепони у зверненні за компенсацією (отримання сертифікату) за програмою Є-відновлення

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

14/12/2023

До юристів БФ «Карітас Харків» звернувся Леонід. Він розповів, що їхній з дружиною будинок, який розташований в с. Петропалівка на Харківщині був повністю зруйнований від ракетних обстрілів. Раніше через застосунок Є-відновлення вони подали повідомлення про зруйнування будинку. Потім вони зареєстрували будинок в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (ДРРП). Утім подати заяву на компенсацію через Є-відновлення вони не змогли, так як програма постійно видавала помилку.

 

Юристи з’ясували, що наразі один і той же будинок, за однією і тією ж адресою зазначений тричі, один з яких внесений до ДРРП, а два не внесені. А для отримання компенсації за програмою Є-відновлення право власності має бути зареєстроване в реєстрі на один об’єкт. По будинку якого була внесена інформація до ДРРП неможливо було подати заяву на компенсацію.

 

Для отримання компенсації за програмою Є-відновлення право власності має бути також зареєстроване на один будинок за однією адресою.

 

Подружжя опинилося в замкнутому колі: для отримання компенсації у вигляді сертифікату на житло потрібно щоб права власності на будинок було зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, як один цілий об'єкт та за однією адресою.

 

Юристи БФ «Карітас Харків» допомогли провести усі необхідні заходи, які в результаті привели до успішної реєстрації права власності на будинок в ДРРП, як один цілий об'єкт та за одною адресою.

 

Завдяки цьому подружжя змогло подати заяву про компенсацію за зруйнований будинок в програмі Є-відновлення для отримання сертифікату на житло.

 


БО «БФ «Карітас Харків» надає безоплатну правову допомогу постраждалому від війни населенню у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Бюро з питань гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також фінансуванню в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Проте висловлені погляди та думки належать лише автору (авторам) та не обов'язково відображають погляди USAID, уряду США чи Європейського Союзу.


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Андрій Єлісєєв
    profile-logo
    Андрій Єлісєєв

    (12 відгуків)

    Україна

    Україна

    50 вирішених питань
    25 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    Ліна Заболотня
    profile-logo
    Ліна Заболотня

    (0 відгуків)

    Франція

    Франція

    19 вирішених питань
    24 років досвіду
    Олександр Жилінський
    profile-logo
    Олександр Жилінський
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    22 років досвіду
    Сергій Шкрамада
    profile-logo
    Сергій Шкрамада
    Україна

    Україна

    16 вирішених питань
    30 років досвіду
    Георгій Шатілін
    profile-logo
    Георгій Шатілін
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    12 років досвіду

    Останні новини

    Отримання документів про смерть на окупованій території Pravovsim.org
    Отримання документів про смерть на окупованій території
    18/10/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2024. Всі права захищені