Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Недопущення стягнення з одинокої літньої жінки безпідставно нарахованої суми боргу

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

30/08/2024

Марія Іванівна отримала судовий наказ про стягнення з неї боргу за управління будинком. У своєму поважному віці, вона проживає одна, самостійно порається по господарству. На жаль, підтримки від близьких жінка не отримує, та намагається платити за комунальні послуги вчасно, тому зіткнувшись із нарахованим боргом, вона розгубилась: у квартирі, щодо якої нараховано борг, не проживає і з сумою також не згодна, оскільки сплачувала вже частину коштів, які не було враховано при зазначенні суми боргу.


Оскільки судовий наказ є виконавчим документом і є підставою для стягнення присуджених сум у примусовому порядку через виконавчу службу, юристка громадської організації «СТЕП», партнера DRC,проконсультувала Марію Іванівну щодо оскарження наказу. Далі юристка допомогла скласти до суду заяву про скасування судового наказу задля недопущення стягнення у примусовому порядку присудженої судом суми заборгованості або накладення арештів на рахунки жінки у зв’язку з примусовим виконанням такого рішення суду. 


За результатом розгляду заяви судом було винесено ухвалу про скасування судового наказу. У результаті права Марії Іванівни, яка перебуває у скрутному матеріальному cтановищі, були захищені, а накладення арештів на рахунки та примусове стягнення сум безпідставно нарахованого боргу – не допущено.


Отримання безоплатної правової допомоги у Запорізькій області стало можливим завдяки співпраці ГО «СТЕП» з Данською радою у справах біженців (DRC) та фінансуванню від Європейського союзу.


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Ганна Бабенко
    profile-logo
    Ганна Бабенко

    (0 відгуків)

    Україна

    Україна

    4 вирішених питань
    15 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    На жаль, зараз немає юристів онлайн.
    Перегляньте більше юристів за посиланням нижче.

    Останні новини

    Виконавча служба та справи щодо аліментів Pravovsim.org
    Виконавча служба та справи щодо аліментів
    18/09/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2023. Всі права захищені