Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Заміна неналежного відповідача по справі

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

27/08/2024

Пані Світлана отримала судову повістку по справі щодо стягнення з неї заборгованості з газопостачання. Жінку дуже здивувала ця ситуація, адже вона є внутрішньо переміщеною особою з Бахмута, її житло повністю зруйноване. Зараз вона з чоловіком живе на Полтавщині.


Зважаючи на велику суму пред’явленої заборгованості, незнання алгоритму дій у такій ситуації, жінка звернулась за допомогою до юристки громадської організації «Інститут аналітики і адвокації», партнера DRC, Дарʼї Маліннікової, аби розібратись у даній ситуації. 


Спочатку юристка отримала копію позову з додатками та виявила, що жінка  є неналежним відповідачем*, адже за вказаною у позові адресою не проживала і не була власницею даного приміщення, а отже не мала жодної заборгованості за надані послуги з газопостачання. 


Юристка Дарʼя Маліннікова допомогла скласти відзив, в якому зазначила про те, що відповідач не є належним, адже вимога висунута помилково через те, що Світлана має таке ж прізвище як і інші відповідачі по справі, які також  проживали у м. Бахмут. До відзиву додали документи про реєстрацію місця проживання та документи що підтверджують право власності на будинок жінки за іншою адресою у м. Бахмут. 


Допомога юристки мала позитивний результат і суд замінив відповідача по справі, а права Світлани були захищені.


ГО «Інститут аналітики і адвокації» надає безоплатну правову допомогу в Полтавській області завдяки співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) та фінансуванню в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу.


*Неналежний відповідач – особа, притягнута позивачем як відповідач, стосовно якої встановлено, що вона не повинна відповідати за пред'явленим позовом за наявності даних про те, що обов'язок виконати вимоги позивача лежить на іншій особі – належному відповідачеві.


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Дар'я Маліннікова
    Дар'я Маліннікова

    (0 відгуків)

    Україна

    Україна

    3 вирішених питань
    11 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    На жаль, зараз немає юристів онлайн.
    Перегляньте більше юристів за посиланням нижче.

    Останні новини

    Виконавча служба та справи щодо аліментів Pravovsim.org
    Виконавча служба та справи щодо аліментів
    18/09/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2023. Всі права захищені