Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Допомога в захисті трудових прав

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

22/04/2024

У травні 2023 року до юристів БО «БФ «Карітас Харків», партнера DRC, за юридичною допомогою звернувся пан Анатолій, пенсіонер за віком, який продовжує працювати. Роботодавець порушив трудові права чоловіка, зокрема, не виплатив заробітну плату при звільнені та загальну суму за чотири місяці. Заборгованість перед Анатолієм виникла ще наприкінці січня 2022 року, але для чоловіка після 24 лютого того ж року в пріоритеті була особиста безпека. Лише згодом він повернувся до проблеми із оплатою виконаної роботи.


Так, у 2023 році юристи БО «БФ «Карітас Харків» разом з паном Анатолієм зібрали необхідні докази та склали позовну заяву до суду про стягнення невиплаченої при звільненні заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку та моральної шкоди. Крім того, юристи представляли інтереси чоловіка в суді, з огляду на його поважний вік.


Розгляд справи тривав майже рік. Відповідач-роботодавець заперечував проти позову в повному обсязі. Таким чином, суд частково задовольнив позовні вимоги та стягнув з боржника кошти.


Пан Анатолій був вражений результатом судового розгляду справи та юридичною допомогою від БО «БФ «Карітас Харків», адже з плином часу перестав вірити в можливість вирішення проблеми на його користь.


БО «БФ «Карітас Харків» надає безоплатну правову допомогу постраждалому від війни населенню Харківської області у співпраці з Данською радою у справах біженців в Україні (DRC) завдяки підтримці в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського союзу.


Коментарі (0)

    юристів зараз онлайн

    Ліна Заболотня
    profile-logo
    Ліна Заболотня

    (0 відгуків)

    Франція

    Франція

    19 вирішених питань
    24 років досвіду
    Подивитися профіль
    Олександр Жилінський
    profile-logo
    Олександр Жилінський
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    22 років досвіду
    Сергій Шкрамада
    profile-logo
    Сергій Шкрамада
    Україна

    Україна

    16 вирішених питань
    30 років досвіду
    Георгій Шатілін
    profile-logo
    Георгій Шатілін

    (5 відгуків)

    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    12 років досвіду

    Останні новини

    Отримання документів про смерть на окупованій території Pravovsim.org
    Отримання документів про смерть на окупованій території
    18/10/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2024. Всі права захищені