Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Підтвердження права на користування та приватизацію житла

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

15/03/2024

До юриста громадської організації «МАРТ», партнера DRC, звернулася Світлана. Жінка багато років проживає в гуртожитку Чернігові, який у березні 2022 року було пошкоджено внаслідок бойових дій на території громади.


У серпні 2022 гуртожиток було передано в комунальну власність територіальної громади Чернігова, і міська рада дозволила мешканцям гуртожитку приватизувати житло в будівлі, зокрема тим, хто мав ордер на відповідне житлове приміщення. Світлана опинилась серед тих мешканців, хто не міг приватизувати кімнату через відсутність необхідного дозволу.


При ознайомленні з документами юрист ГО «МАРТ» знайшов правове обґрунтування права жінки приватизувати житло в гуртожитку, за яким протокол або рішення профспілкової організації, прийняті за місцем роботи працівника щодо надання в користування кімнати в гуртожитку, який належить цій організації, прирівнюється до ордера і надає право користування виділеним на підставі нього житловим приміщенням.


Крім того, юрист допоміг Світлані зібрати повний пакет документів, скласти звернення до Чернігівської міської ради з обґрунтуванням позиції жінки та надав супровід у справі на стадії розгляду звернення для доведення права на житло.


Таким чином, нещодавно Чернігівська міська рада своїм рішенням закріпила кімнату в гуртожитку за Світланою та членами її сім’ї й надала дозвіл мешканці та її родині на приватизацію житла.


Безоплатна правова допомога в Чернігівській області надається ГО «МАРТ» у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) та завдяки фінансуванню в рамках цивільного захисту і гуманітарної допомоги Європейського Союзу.


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Олександр Жилінський
    profile-logo
    Олександр Жилінський

    (0 відгуків)

    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    22 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    Ліна Заболотня
    profile-logo
    Ліна Заболотня
    Франція

    Франція

    19 вирішених питань
    24 років досвіду
    Олександр Жилінський
    profile-logo
    Олександр Жилінський
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    22 років досвіду
    Сергій Шкрамада
    profile-logo
    Сергій Шкрамада
    Україна

    Україна

    16 вирішених питань
    30 років досвіду
    Георгій Шатілін
    profile-logo
    Георгій Шатілін

    (5 відгуків)

    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    12 років досвіду

    Останні новини

    Отримання документів про смерть на окупованій території Pravovsim.org
    Отримання документів про смерть на окупованій території
    18/10/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2024. Всі права захищені