Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Визнання особи безвісті зниклою за особливих обставин, призначення пенсії по втраті годувальника

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

05/02/2024

Пані Наталія є пенсіонеркою зі статусом особи з інвалідністю та перебуває на утриманні своїх дітей. Жінка звернулася до юриста DRC під час одного з візитів фахівців до постраждалих від війни громади Чернігівської області. Вона розповіла, що її син зник безвісти під час загострення бойових дій в регіоні. Наталія просила про допомогу, бо зовсім не розуміла алгоритму своїх дій, опинившись без грошової підтримки та не маючи офіційного підтвердження про зникнення сина.


Юрист проаналізував документи, які надала пенсіонерка, підготував заяву до Національної поліції про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, вказавши інформацію про обставини зникнення, відомості про зниклу особу, прикмети й іншу інформацію. 


Отримавши за окремим запитом інформації від правоохоронних органів про внесення даних про зникнення до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісті за особливих обставин, та отримання витягу із вказаного реєстру, оскільки саме з цього моменту особа вважається зниклою безвісти за особливих обставин, юрист спільно з Наталією підготував звернення щодо призначення пенсії по втраті годувальника до органів Пенсійного фонду України. До звернення було долучено отримані документи та витяги, відомості про трудовий стаж сина жінки та його заробітну плату, свідоцтво про народження, пенсійні документи пенсіонерки.


Через місяць після звернення пані Наталії було призначено та розпочато виплату пенсії по втраті годувальника. Крім того, жінку скоординували з представником Червоного Хреста, який діє на території Чернігівської області і відповідає за сприяння в пошуку безвісти зниклих осіб та військовополонених.


Безоплатна правова допомога постраждалому від війни населенню у Чернігівській області надається DRC завдяки фінансуванню в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу.


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Юрій Станкевич
    profile-logo
    Юрій Станкевич

    (1 відгуків)

    Україна

    Україна

    2 вирішених питань
    15 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    Ліна Заболотня
    profile-logo
    Ліна Заболотня

    (0 відгуків)

    Франція

    Франція

    19 вирішених питань
    24 років досвіду
    Олександр Жилінський
    profile-logo
    Олександр Жилінський
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    22 років досвіду
    Сергій Шкрамада
    profile-logo
    Сергій Шкрамада
    Україна

    Україна

    16 вирішених питань
    30 років досвіду
    Георгій Шатілін
    profile-logo
    Георгій Шатілін
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    12 років досвіду

    Останні новини

    Отримання документів про смерть на окупованій території Pravovsim.org
    Отримання документів про смерть на окупованій території
    18/10/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2024. Всі права захищені