Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Боротьба з гендерно зумовленим насильством: DRC навчає іванківців ефективним заходам та підходам

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

11/01/2024

Гендерно зумовлене насильство — це крайній прояв дискримінації за ознакою статі. Воно не має соціальних, вікових, економічних чи географічних обмежень. Під час війни вразливість до його проявів лише загострюється. Саме тому DRC навчає представників Іванківської громади, співробітників місцевого відділу поліції, соціальних працівників та психологів, як забезпечити підхід, орієнтований на постраждалих, при реагуванні на випадки гендерно зумовленого насильства.

Так, у листопаді 2023 року в Іванківському Центрі соціально-психологічної реабілітації населення фахівці  DRC провели тренінг щодо правового механізму захисту та підтримки постраждалих від гендерно зумовленого насильства, присвячений Міжнародному дню боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, який вже традиційно відзначається 25 листопада.

Під час тренінгу учасники розглянули основні аспекти правового регулювання діяльності всіх акторів системи реагування на насильство за ознакою статі та домашнє насильство, механізми підтримки та захисту постраждалих осіб громади. Особливу увагу було приділено захисту та підтримці дітей-свідків насильства.

Старт кампанії «16 днів проти насильства» учасники тренінгу за підтримки фахівців DRC відзначили активною участю в практичних вправах, направлених на подолання проблем комплексного реагування на випадки насильства, покращення механізмів координації між службами, які надають допомогу постраждалим особам громади.

Проєкт «Громадянське суспільство сприяє підвищенню стійкості в Україні» реалізується Консорціумом на чолі з Данським Червоним Хрестом у партнерстві з Данською радою у справах біженців та Dignity за підтримки Міністерства закордонних справ Данії.



Коментарі (0)

    юристів зараз онлайн

    Ліна Заболотня
    profile-logo
    Ліна Заболотня

    (0 відгуків)

    Франція

    Франція

    19 вирішених питань
    24 років досвіду
    Подивитися профіль
    Олександр Жилінський
    profile-logo
    Олександр Жилінський
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    22 років досвіду
    Сергій Шкрамада
    profile-logo
    Сергій Шкрамада
    Україна

    Україна

    16 вирішених питань
    30 років досвіду
    Георгій Шатілін
    profile-logo
    Георгій Шатілін

    (5 відгуків)

    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    12 років досвіду

    Останні новини

    Отримання документів про смерть на окупованій території Pravovsim.org
    Отримання документів про смерть на окупованій території
    18/10/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2024. Всі права захищені