Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Громадяни України: Анулювання дозволу на тимчасовий захист в Італії

Теги, пов’язані зі статтею:
Temporary Protection
Italy

Дата публікації:

16/03/2023

Останніми місяцями співробітники гарячої лінії DRC Italy та LAO отримують все більше повідомлень від громадян України, які хочуть відмовитися від свого тимчасового захисту (ТЗ) в Італії, щоб повторно подати заяву на отримання захисту в іншій країні ЄС. У більшості випадків ці люди хочуть возз'єднатися з родичами в інших країнах-членах ЄС (зокрема, в Німеччині); іноді інтерес до переїзду в іншу країну пов'язаний з пошуком роботи.


Імміграційний відділ Головного управління поліції в Турині (місце роботи DRC Italy), який є органом, що видає дозволи на ТЛ, виявився абсолютно не готовим до розгляду прохань про відмову: спочатку він чинив опір і лише під тиском DRC Italy погодився проставити печатку на письмовій відмові від ТЛ: DRC Italy LAO підготувало бланк, який бенефіціар заповнив і переклав англійською та українською мовами, після чого працівники поліції поставили штамп. Після втручання DRC Italy Імміграційний відділ іншого поліцейського управління також погодився анулювати посвідку на проживання громадянина України, який хотів переїхати до іншої держави-члена ЄС.


Серед випадків, які співробітники DRC Італія супроводжували та підтримували у відкликанні дозволу на АТП в Італії, один бенефіціар офіційно отримав статус АТП в Німеччині, тоді як від інших бенефіціарів, які покинули країну та переїхали до іншої держави-члена ЄС, очікується подальша інформація.


Крім того, DRC Італія уважно стежить за справою громадянина України, який втік від війни до Швеції після 24 лютого, а потім приїхав до Італії з наміром подати заяву на отримання статусу ТЦУ. Шведська влада не бажає відкликати дозвіл на застосування режиму найбільшого сприяння, а італійська влада очікує на видачу нового дозволу заявнику. Ми будемо стежити за новинами щодо цієї конкретної справи та потенційно подібних до неї.


Загалом, DRC Італія продовжує відстоювати право громадян України відмовитися від тимчасового захисту, наданого однією країною, щоб подати заяву в іншій державі-члені ЄС, оскільки це право випливає з духу статей 15 (6) і 26 (4) Директиви про тимчасовий захист (ДТЗ).


Дисципліна подвійних заяв також є предметом «Поширених запитань, отриманих щодо тлумачення Директиви про тимчасовий захист та Імплементаційного рішення Ради 2022/382»1 , і відповідь на них збігається з нашою позицією: особа, яка підпадає під дію ДТЗ, має право бути зареєстрованою в державі-члені ЄС, навіть якщо вона раніше отримала тимчасовий захист в іншій державі-члені ЄС.


Посилання тут.


Коментарі (1)

  • 11/05/2023 Oh. I like it!! Thank you!


юристів зараз онлайн

Ліна Заболотня
profile-logo
Ліна Заболотня

(0 відгуків)

Франція

Франція

19 вирішених питань
24 років досвіду
Подивитися профіль
Олександр Жилінський
profile-logo
Олександр Жилінський
Україна

Україна

5 вирішених питань
22 років досвіду
Сергій Шкрамада
profile-logo
Сергій Шкрамада
Україна

Україна

16 вирішених питань
30 років досвіду
Георгій Шатілін
profile-logo
Георгій Шатілін

(5 відгуків)

Україна

Україна

5 вирішених питань
12 років досвіду

Останні новини

Отримання документів про смерть на окупованій території Pravovsim.org
Отримання документів про смерть на окупованій території
18/10/2024
0
Підтримка

Потрібна допомога?

Соціальні мережі

Facebook

Twitter

Linkedin

Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
© 2024. Всі права захищені