Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Юридична підтримка для переселенки з Куп'янського району: як допомога «Карітас Харків» дозволила Іванні отримати справедливу пенсію по втраті годувальника

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

06/09/2024

У травні цього року Іванна*, переселенка з Куп'янського району з інвалідністю ІІ групи, звернулася до юриста Андрія Єлісєєва з благодійної організації «Карітас Харків». Вона стикнулася з труднощами при спробах самостійно оформити документи для отримання пенсії по втраті годувальника відповідно до законодавства. 


Через постійні обстріли Іванна була змушена покинути свою домівку та переїхати до Харкова, тоді як її чоловік залишився в Куп'янську. У березні 2024 року він трагічно загинув внаслідок прямого попадання в будинок. Іванна була на утриманні чоловіка, оскільки її пенсія як особи з

інвалідністю ІІ групи була мінімальною. Чоловік отримував значно вищу пенсію, маючи статус інваліда війни ІІ групи та учасника бойових дій в Афганістані. 


У квітні 2024 року Іванна самостійно подала заяву до Пенсійного фонду Київського району Харкова на призначення пенсії по втраті годувальника, але отримала виплати у розмірі, який не відповідав

законодавчим нормам. Пенсійний фонд не врахував статус її померлого чоловіка як інваліда війни ІІ групи та її статус члена сім’ї загиблого. 


Потребуючи допомоги, Іванна звернулася до юриста «Карітас Харків». Андрій допоміг їй подати належно оформлену заяву на призначення пенсії по втраті годувальника, з урахуванням статусу її чоловіка як інваліда війни. 


Завдяки професійній підтримці юриста Іванна отримала пенсію у значно більшому розмірі відповідно до чинного законодавства, а також була виплачена заборгованість, що виникла внаслідок перерахунку розміру пенсії. 


Благодійна організація «Карітас Харків» надає безоплатну правову допомогу постраждалим від війни у співпраці з Данською радою у справах біженців (DRC) завдяки щирій підтримці американського народу через Бюро з питань гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 


*Ім'я змінене 


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Андрій Єлісєєв
    profile-logo
    Андрій Єлісєєв

    (10 відгуків)

    Україна

    Україна

    44 вирішених питань
    25 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    На жаль, зараз немає юристів онлайн.
    Перегляньте більше юристів за посиланням нижче.

    Останні новини

    Виконавча служба та справи щодо аліментів Pravovsim.org
    Виконавча служба та справи щодо аліментів
    18/09/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2023. Всі права захищені