Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

27/08/2024

У травні до юриста БФ «Карітас Маріуполь» у Дніпрі, партнера DRC, Олександра звернулась Алла Вікторівна, ВПО з Бахмута, що на Донеччині.


Її проблема полягала у тому, що після смерті її матері у вересні 2023 року залишилася квартира, яку вона мала прийняти у спадщину. Вона звернулася із заявою до нотаріуса про відмову від спадщини на користь її сина, а син із заявою про прийняття спадщини. Однак перешкодою для прийняття спадщини було відсутність втраченого через бойові дії свідоцтва про право власності на квартиру, у зв’язку з чим нотаріус виніс постанову про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину.


Єдиним шляхом для вирішення проблеми було звернення до суду із позовом про визнання права власності на спадкове майно. Юрист допоміг підготувати докази для суду, зібрав всі необхідні документи, склав позовну заяву до суду. Позивачем по справі виступав її син Євген. Окрім юридичної допомоги, матері й сину БФ «Карітас Маріуполь» надав фінансову допомогу для оплати судових витрат.


На початку серпня суд задовольнив позов, і за Євгеном визнав право власності на квартиру. Тепер він може внести дані щодо права власності на неї в Єдиному реєстрі прав на нерухоме майно та отримати в майбутньому компенсацію за зруйноване житло.


Отримання безоплатної правової допомоги переселенцями у Донецької області стало можливим завдяки співпраці БФ «Карітас Маріуполь» з Данською радою у справах біженців та фінансуванню в рамках гуманітарної допомоги Європейського союзу.


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Олександр Пефтібай
    profile-logo
    Олександр Пефтібай

    (2 відгуків)

    Україна

    Україна

    34 вирішених питань
    21 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    На жаль, зараз немає юристів онлайн.
    Перегляньте більше юристів за посиланням нижче.

    Останні новини

    Виконавча служба та справи щодо аліментів Pravovsim.org
    Виконавча служба та справи щодо аліментів
    18/09/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2023. Всі права захищені