Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Визнання права власності на нерухоме майно у зв′язку з невизнанням його іншою особою – одна з найпоширеніших проблем пов′язаних із нерухомістю для ВПО

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

21/08/2024

Нещодавно до юриста Благодійного фонду «Карітас Маріуполь», роботу якого підтримує DRC,Олександра Пефтібая звернулася пані Раїса. У зв’язку з активними бойовими діями вона була змушена покинути Авдіївку та переїхати до Дніпра.


Її житло було зруйноване внаслідок бойових дій. Під час звернення із заявою про компенсацію за зруйноване житло їй повідомили про необхідність реєстрації права власності на квартиру в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.


У реєстрації права власності квартири їй відмовили, оскільки державна реєстрація права власності на квартиру була проведена Донецьким бюро технічної інвентаризації, а паперові архіви Бюро технічної інвентаризації знаходяться на окупованій території. Тому можливість отримання відомостей про зареєстровані права від суб'єкта, який провів державну реєстрацію прав, відсутня.


Юрист БФ «Карітас Маріуполь» зібрав всі необхідні документи та склав позовну заяву до суду. Окрім юридичної допомоги, пані Раїсі була надана фінансова допомога для оплати судових витрат, що було також важливим для просування у справі.


Суд задовольнив позовну заяву, що надає можливість жінці зареєструвати право власності на свою квартиру, та в майбутньому отримати компенсацію за зруйноване житло.


Отримання безоплатної правової допомоги переселенцями з Донецької області стало можливим завдяки співпраці БФ «Карітас Маріуполь» з Данською Радою у справах біженців та фінансуванню в рамках гуманітарної допомоги Європейського союзу.


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Олександр Пефтібай
    profile-logo
    Олександр Пефтібай

    (2 відгуків)

    Україна

    Україна

    34 вирішених питань
    21 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    На жаль, зараз немає юристів онлайн.
    Перегляньте більше юристів за посиланням нижче.

    Останні новини

    Виконавча служба та справи щодо аліментів Pravovsim.org
    Виконавча служба та справи щодо аліментів
    18/09/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2023. Всі права захищені