Знайти юристаБлогПитання та відповідіЦентр допомоги

Допомога з усиновленням дитини

Теги, пов’язані зі статтею:

Дата публікації:

08/04/2024

В родині Олега* двоє неповнолітніх дітей, проте для старшого сина він не є біологічним батьком. Протягом багатьох років саме Олег* опікується хлопцем і тому він вирішив пройти юридичну процедуру усиновлення. З цим допомогла юристка ГО «СТЕП», партнера Данської ради у справах біженців (DRC).


Юристка пояснила за яких підстав можливе усиновлення та надала покрокову консультацію щодо порядку дій. Вона також розповіла процедуру усиновлення та надала перелік документів, щоб її розпочати. 


Далі юристка допомогла оформити звернення до органу опіки та піклування, підготувала необхідні документи, супроводжувала процедуру розгляду заяви. За висновком органу опіки та піклування таке усиновлення було можливим та відповідало інтересам дитини: біологічний батько не опікувався долею дитини та був позбавлений батьківських прав. Дитину фактично ростив Олег* та протягом багатьох років займався її вихованням, тому син вважає його своїм рідним батьком. 


Наступним кроком стало звернення до суду в порядку окремого провадження про усиновлення малолітньої дитини та внесення змін до актового запису про народження дитини в частині зміни інформації про батька дитини, а також зміни прізвища та по батькові дитини. 


Юристка допомогла оформити заяву і документи для суду, а також підготуватися до процедури судового розгляду.  Зрештою, суд в повному обсязі задовільнив заяву про усиновлення.


Тепер Олег* не тільки фактично, але й юридично є батьком сина. Документальне підтвердження таких родинних зв’язків наразі є дуже актуальним для захисту прав та інтересів дітей.


Отримання безоплатної правової допомоги у Запорізькій області стало можливим завдяки співпраці ГО «СТЕП» з Данською радою у справах біженців (DRC) та фінансуванню в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу.


*Ім’я змінене


Коментарі (0)

    Автор публікації

    Ганна Бабенко
    profile-logo
    Ганна Бабенко

    (0 відгуків)

    Україна

    Україна

    4 вирішених питань
    15 років досвіду
    Подивитися профіль

    юристів зараз онлайн

    Ліна Заболотня
    profile-logo
    Ліна Заболотня
    Франція

    Франція

    19 вирішених питань
    24 років досвіду
    Олександр Жилінський
    profile-logo
    Олександр Жилінський
    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    22 років досвіду
    Сергій Шкрамада
    profile-logo
    Сергій Шкрамада
    Україна

    Україна

    16 вирішених питань
    30 років досвіду
    Георгій Шатілін
    profile-logo
    Георгій Шатілін

    (5 відгуків)

    Україна

    Україна

    5 вирішених питань
    12 років досвіду

    Останні новини

    Отримання документів про смерть на окупованій території Pravovsim.org
    Отримання документів про смерть на окупованій території
    18/10/2024
    0
    Підтримка

    Потрібна допомога?

    Соціальні мережі

    Facebook

    Twitter

    Linkedin

    Цифрова платформа створена фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Погляди та оцінки, висловлені на платформі, не повинні сприйматися як такі, що відображають офіційну позицію Європейського Союзу або DRC. Ні Європейська Комісія, ні DRC не несуть відповідальності за будь-яке використання інформації, що розміщена на платформі.
    © 2024. Всі права захищені